Zaterdag 15 februari, de leukste dag van de week, was aangebroken. Op deze dag gingen we met het samengestelde A team ( Mirthe Hulleman, Beau Droppers, Meryn Jansen, Fleur Grube, Amke Pasman, Ismay Jansen, Pien Meijer en Lot Meijer ) en twee coaches ( Mandy Bolink-Nijbroek en Anouk Nijbroek ) strijden in de halve finales van de Nederlandse Open Club Kampioenschappen. Ons team heeft nog wat aanvulling gekregen vanuit de B1 ( Helen Uilenreef, Merle kuiperij en Maud Vlogtman). Na een goede nacht vertrokken we om 09:00 uur ’s ochtends naar Sporthal de Schalm in Ootmarsum. Na wat lekkere muziek in de kleedkamer stond om 11:00 uur de eerste wedstrijd tegen Spiker uit Eerbeek op het programma. In de eerste set merkte je dat we even aan elkaar moesten wennen. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en er was een matige service druk. Toch wisten we deze set binnen te slepen met een 21-25 overwinning. In de tweede set vonden we dat we het mee gereisde publiek wel even mochten laten zien dat deze eerste set niet ons beste kunnen was. We werkten als een team samen en walste over het team uit Eerbeek heen. Dit resulteerde in een 4-25 winst! Een set waarbij de tegenstander minder dan 10 punten heeft betekent Mac Donalds trakteren voor de coaches!!! De eerste wedstrijd alle twee de punten gepakt dit voelde goed, daarom waren we er op gebrand om de streek derby tegen DVO ook met maximale punten te winnen. De eerste set kwamen we scherp uit de startblokken en wisten deze set ook overtuigend binnen te slepen. De tweede set daarin tegen ging wat moeizaam. De service druk verslapte en we voerde niet onze taken uit. Toch wisten we dit op te pakken met goed teamwork. Hierdoor wonnen we ook deze set met 25-19.

Dat  betekende alle twee de wedstrijden nog gewonnen!! Wie had dat verwacht ????

Om 15:00 uur stond Dros-Alterno uit Apeldoorn op het programma. Op papier de zwaarste tegenstander en de favoriet van onze poule. We wisten dat we dit niet zo 1,2,3 zouden winnen en alles zouden moeten geven om een kans te maken tegen dit geroutineerde team.

openclub

We begonnen onzeker en met een hele matige service druk. Hierdoor kon de spelverdeler van Alterno al haar aanvallers bedienen en hadden wij geen antwoord met ons blok en de verdediging. Aan het einde van de set kwamen we iets beter in het spel, maar de set was al gewonnen door Alterno. We wisten dat dit geen schande was tegen dit team, maar alsnog is er altijd iets in jezelf wat hoopt om een puntje van zo’n team af te snoepen. Daarom begonnen we vol strijd aan de tweede set. We hadden immers niks meer te verliezen. Ook de tweede set startten we matig. Dit kwam tot een omkeer toen Helen Uilenreef uit de B1 een reeks goede opslagen had. we kwamen steeds dichterbij Alterno en konden de winst van de tweede set bijna proeven. In de slotfase van deze set bracht Alterno nog wat wissels toe waardoor we het moeilijk kregen en het spannend werd tot het laatste moment. Steeds kwam een ander team op setpoint en werd deze kans weer verspeeld. Ook waren de meiden van Alterno niet op hun mondje gevallen en kreeg een speler van Alterno nog een gele kaart. Uiteindelijk werd de set beslist door een direct punt uit de opslag van Pien Meijer. Deze set hebben we gewonnen door sterk te zijn als team waarin iedere speler een bijdrage heeft geleverd in het veld.

Met deze set in ons achterhoofd mochten we gelijk beginnen aan de wedstrijd tegen Hake Tjoba. Met de zware set tegen Alterno nog in de benen was het lastig om het niveau vast te houden. Er werd minder voor elkaar gewerkt wat leidde tot een 25-19 verlies.

We wisten dat we de tweede set zouden moeten winnen om door te gaan naar de kruisfinales. Deze set was nog steeds niet best, maar er werd gestreden voor elkaar en dat is onze kracht. Deze set wonnen we met 18-25. Dat betekende doooooorrrrrr naar de kruisfinales tegen de nummer 1 uit de andere poule Rivo Rijssen !!!!!

Ondertussen was de vermoeidheid toegeslagen en was iedereen een beetje op .We probeerden nog weerstand te bieden tegen Rivo maar drie wedstrijden achter elkaar was echt te veel. Met duidelijke cijfers wist Rivo deze wedstrijd te winnen. Na deze wedstrijd was de teleurstelling groot ondanks onze goede prestatie. In de kleedkamer werd de box nog aan gezet maar de sfeer kwam er niet meer in iedereen was moe en wilde naar huis. Eenmaal aangekomen bij de Mac Donalds voor ons culinaire diner kwam mede door een lief appje van de voorzitter Rein Bruinsma en onze lieftallige coaches Mandy en Anouk toch ook het besef dat we super trots op onszelf konden zijn. Als kers op de taart kregen we ook nog een lekkere Mac Flurry van onze coaches, omdat we een set de tegenstander onder de 10 punten hebben kunnen houden. Na deze lange dag willen we graag de meegereisde supporters, de tellers en de enthousiaste coaches bedanken voor deze leerzame en gezellige dag