Op zaterdag 26 september was het voor de dames van Dash eindelijk weer zover, een thuiswedstrijd. De wedstrijd werd gespeeld tegen de Rosstars uit Rossum. Tevens speelde Dash zijn laatste thuiswedstrijd voor de coronacrisis, ruim een half jaar geleden, tegen dezelfde tegenstander. Geen onbekende ploeg dus en voor een aantal dames van Dash ook geen onbekende trainer.

Na een lieve toespraak van oud speelsters van Dash dames 1 was de ploeg zeer gemotiveerd om een goede pot neer te zetten en waren ze klaar om te starten. De eerste set ging gelijk op. De pass aan Dash zijde lag goed en er werd aan beide kanten gevochten voor elke bal. Blokkerend waren de Rosstars erg scherp en door gebrek aan servicedruk werd het voor de Vordense dames lastig om zelf een goed blok neer te zetten. Dit resulteerde erin dat de Rosstars als eerste de 20 punten bereikte (17-20).  Kop eronder en gaan voor elke bal is wat Dash dacht én deed! Na een ace en uitgeslagen bal wist Dash aan het langste eind te trekken en de set binnen te halen met 25-23.

SAM 9912

meer foto's van deze wedstrijd in de fotogalerij

De tweede set was het beeld ongeveer hetzelfde als de eerste set, de set verliep namelijk ook gelijk op. Passend en verdedigend verliep het bij Dash soepeltjes. Lange rally’s en mooie verdedigingsacties zorgde voor vermaak voor het publiek. Passer loper Lot Meijer en libero Mandy Bolink-Nijbroek speelde in het achterveld super en er viel geen bal op de grond. Daarnaast lieten de Rosstars ook mooie combinaties zien aan het net waar de blokkering van Dash langzamerhand meer grip op kreeg. Richting het eind van de set wist Dash eindelijk een gaatje te slaan en een voorsprong op te bouwen van 3 punten (18-21). Nu was het zaak om het aanvallend sneller af te maken en met een mooie onderhandse bal over het net van de spelverdeler kwam Dash op matchpoint! De set werd uiteindelijk ook gewonnen door Dash, weer een wedstrijdpunt rijker (25-21).    

Vanaf de derde set viel alles voor de Vordenaren op zijn plaats. De servicedruk werd opgevoerd waardoor de blokkering beter gezet kon worden. Dit resulteerde in een aantal heerlijk killblocks en een voorsprong van 9 punten (20-11). Daarnaast werd het aanvallend eerder afgemaakt doordat er slimmer met het Rossumse blok om werd gegaan. De derde set, en daarmee de winst, werd met een eindstand van 25-13 binnengehaald.

Scherp blijven en het vijfde punt ook pakken was het doel van Dash. Helaas lukte het de thuisspelende ploeg niet om met een voorsprong te starten. De scherpheid was even weg en er werden persoonlijke foutjes gemaakt (6-10). Gelukkig wist Dash zich te herpakken en werd er goed gebruik gemaakt van de middenaanval. Punt voor punt kwam Dash terug en na een fantastische middenaanval van Amke Pasman wist Dash zelfs de voorsprong weer te pakken. (14-13). Vanaf dat moment was het feest voor de Vordenaren en pakte ze de Rosstars in met een goede servicedruk. De wedstrijd werd super uitgespeeld met 25-15  als eindstand op het scorebord.

5 punten in de pocket, een fantastische teamprestatie en een 5e plek op de ranglijst. Dit smaakt naar meer.