Op zaterdag 20 april is het dan eindelijk zover. Om half 11 in de ochtend mag Dash dames 1 zich, samen met heel wat trouwe supporters, familie en vrienden, verzamelen bij sporthal ‘t Jebbink. In een grote bus reist her gezelschap af naar Bolsward. Hier zal in een driekamp gestreden worden om een plek in de eerste divisie.

De Vordense dames hebben verrassend het hele seizoen gestreden om de eerste plek. Samen met VC Zwolle dames 3, waren zij veruit de beste ploegen uit de competitie. Helaas was Zwolle net een tikkeltje beter en moet Dash dames 1 de weg naar de eerste divisie weten te bewandelen via de zogenoemde promotiewedstrijden.

Al snel na de laatste competitiewedstrijd is het programma bekend. Dash zou moeten aantreden tegen Bolsward (de ploeg die thuisvoordeel zou hebben) en Wevo uit Weerselo. Wevo wordt net als Dash tweede in de tweede divisie. Voordat de eerste wedstrijd van start gaat, worden de Vordense dames en ook trainer Henk Wahl verrast met een videoboodschap van familie en vrienden. De tranen vloeien in de kleedkamer door alle mooie woorden. Wat wordt benadrukt door trainer Henk Wahl, is dat de dames moeten gaan genieten van het eigen spel, de ambiance en het plezier dat het hele team al het gehele seizoen uitstraalt.

De eerste wedstrijd op de dag wordt gespeeld door Bolsward en Wevo. Dash dames 1 bekijkt deze wedstrijd aandachtig op de tribune. De wedstrijd begint sterk aan Friese zijde. De eerste set winnen ze met overmacht. Daarna weer Wevo zich te herpakken, spelen ze vrijuit en winnen ze de 2 sets die daarna komen. Dit betekent voor Dash dat ze aan de bak kunnen. Als eerste moet er worden aangetreden tegen het team uit Weerselo. Op de tribune hebben alle supporters zich verzameld. Luidkeels zijn zij aanwezig met geweldige aanmoedigingen. Zoals vooraf al is afgesproken, zal er servicedruk geleverd moeten worden. Na even te moeten wennen, lukt het deze opdracht perfect uit te voeren. Met een geweldige servicedruk, en swingend spel, weten de Vordense dames de eerste set met 25-15 binnen te slepen. Op naar de tweede set, waarin de Vordense dames moeten proberen het goede spel voort te zetten. Weer wordt er enorme servicedruk geleverd, maar weet Wevo iets meer aan te haken bij het goede spel van Dash. In het begin van de set gaat het gelijk op, maar aan het einde weer Dash dames 1 toch een gaatje te slaan. Met 25-20 gaat de winst naar Dash.

De volgende wedstrijd op het programma voor de Vordense dames, zijn de dames uit Bolsward. Voorafgaand aan de wedstrijd weet Dash al dat 1 set voldoende zou zijn om volgend seizoen uit te mogen komen in de eerste divisie. Henk Wahl spreekt de meiden toe en geeft mee dat ze vooral plezier moeten gaan maken. Vanaf het eerste punt zijn de dames van Dash gebrand om de set binnen te halen, er wordt hard gevochten, hard gestreden maar vooral veel plezier gemaakt, dat resulteert dan ook in een setwinst voor de Vordense dames van 15-25. Het feest kan beginnen, de hal barst los door al het meegereisde publiek, de promotie naar de eerste divisie is een feit. Toch willen de dames de dag afsluiten door ook Bolsward met 2-0 te verslaan. Er wordt weer hard gevochten, mooie punten gescoord en dat resulteert dan ook in een setwinst voor de Vordense dames 21-25. Het Vordens volkslied mag voor de laatste keer dit seizoen weer luidkeels meegezongen worden. Wat een sfeer, iedereen zingt uit volle borst mee. In de wandelgangen wordt er daarna hard gezongen; EERSTE DIVISIE JALALALALA EERSTE DIVISIE JALALALALA….

IMG 20190421 WA0011
De champagne wordt geopend en het feest kan beginnen. In de bus wordt de hele weg hard gezongen en natuurlijk worden de nodige drankjes genuttigd. Het feest wordt nog doorgezet in Sporthal ’t Jebbink. Tot in de late uurtjes wordt er door de Dashdames en iedereen die hen een warm hart toe draagt feest gevierd.

Als team willen wij iedereen enorm bedanken voor de steun afgelopen seizoen. Er is gebouwd aan een nieuwe toekomst. Een mooie mix, tussen jonge en ervaren speelsters. Van tevoren hebben de Vordense dames alleen maar mogen dromen van dit resultaat. Door enorm veel spelplezier, het geweldige team gevoel en de goede klik met Henk Wahl is Dash dames 1 terug in de eerste divisie. Volgend seizoen hopen de Dashdames het publiek weer te kunnen trakteren op mooi volleybal in Vorden.