Zaterdag 2 maart stond er weer een verre uitwedstrijd op het programma, we mochten in het carnavals weekend spelen tegen de dames van Emmen’95 Dames 1.

De eerste set werd gelijk scherp gestart, dit hielden we even vol waarna Emmen ons onder druk zette met een goede service serie. Door wat pass en service fouten aan onze kant liepen we tegen een achterstand aan. De achterstand werd bij 23-23 weer gelijk getrokken. Door vechtlust te tonen en minder fouten te maken werd de set binnen gehaald met 26-24 in het voordeel van Dash.

De tweede set was het de zaak om het goede spel aan het einde van de eerste set gelijk weer op te pakken. We speelden sterk, de service druk nam toe en de pass lag goed bij de spelverdeler waardoor alle opties open lagen.  Er werd gewerkt voor elk punt, de set werd binnen gehaald door de Vordense dames met 25-18.

De derde set was een typische derde set in de volleybal. Emmen pakte gelijk vanaf het begin van de set een flinke voorsprong en Dash liep achter de feiten aan. De gehele set hielden we een achterstand, de pass kwam niet bij de spelverdeler en er lag geen druk in de service. Het niveau van de tweede set konden we niet doorzetten. Emmen sleepte de set binnen met 13-25.

De vierde set begonnen we sterk, dit was een kopie van de tweede set. De services druk nam toe en de pass lag weer goed bij de spelverdeler. Door hard geslagen ballen en goede service series werd de set binnen gehaald met 25-20. Dash wint de wedstrijd met 3-1.

Volgende week zaterdag 9 maart staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. De dames uit Veendam komen dan bij ons op bezoek. Momenteel bezitten zij een 12e plek op de ranglijst.

De wedstrijd zal om 18:00 uur beginnen in sporthal ’t Jebbink te Vorden.