COVID-19 document van volleybalvereniging Dash Vorden

Beste tegenstander of supporter,

Wat leuk dat je dit document gaat lezen, want dat betekent dat jullie tegen ons gaan spelen, of ons gaat supporteren. Voor onze tegenstanders: Fijn dat we weer wedstrijden kunnen spelen. Onder dit document vind je alle links naar alle officiële protocollen. In dit document de belangrijkste regels en uitleg hoe het eraan toegaat bij Dash en sporthal ‘t Jebbink.

Wedstrijddagen

• Kom niet te vroeg voor de wedstrijd naar de sporthal. Wanneer jullie te vroeg zijn of een voorgaande wedstrijd uitloopt, kan het zijn dat je als team buiten moet wachten voordat je de sporthal in mag. De Coronawacht geeft aan wanneer jullie de zaal binnen kunnen.
  • Kijk goed welke ingang je moet hebben als team (staat aangegeven bij de hoofdingang van de hal). De hoofdingang wordt tijdens wedstrijddagen alleen gebruikt als ingang van het sportcafe.
  • Na de wedstrijd een drankje drinken? Dan eerst de sporthal verlaten en via de hoofdingang naar het sportcafé. Het kan zijn dat het sportcafé vol is. Dat is balen maar helaas is het dan niet anders.
  • Zorg ervoor dat het DWF voorafgaande aan de wedstrijd vanuit huis al is ingevuld.
  • Alle staf en wisselspelers van 18 jaar en ouder moeten buiten het speelveld 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Op en naast het veld mogen alleen personen staan die ook op het DWF staan.
  • Uiteraard schudden wij geen handen, maar wij begroeten jullie en de scheidrechter wel.
  • Wij volgen de NEVOBO-protocollen. Het is voor ons en voor jullie niet toegestaan om te schreeuwen, liedjes te zingen, Line-up-high-fives-aan-begin-van-set te doen. Het bescheiden vieren van een punt is wel toegestaan.
  • De spelersbank wordt tijdens het wisselen van het speelveld schoongemaakt. Dit wordt verzorgd door het Dashteam dat de wedstrijd speelt.
  • Na iedere wedstrijd worden de gebruikte materialen (ballen, net, banken, scheidsrechtersstoel, tel bord en tafel) gereinigd. Dit wordt verzorgd door het Dashteam dat de wedstrijd heeft gespeeld.
  • Op iedere wedstrijddag is er een corona-coördinator aanwezig, herkenbaar aan het gele hesje. Luister goed en volg zijn/haar instructies op.

Het gebruik van kleedkamers op de wedstrijddagen

• Kom omgekleed in jullie wedstrijdkleding naar de sporthal.
  • De kleedkamers zijn voor de wedstrijd niet beschikbaar.
  • Na de wedstrijd zijn de kleedkamers beschikbaar. Er zijn vier douches per kleedkamer. Jullie, onze gasten, mogen eerst kort douchen, daarna het Dashteam.
  • Er staat in de kleedkamer desinfectie. Maak je eigen plek schoon. Wij kunnen niet controleren in de kleedkamer of er achteraf gedesinfecteerd is. Je bent dus zelf verantwoordelijk om vooraf je plek te desinfecteren.

Publiek (alleen thuisspelend publiek).

• Er zijn alleen plaatsen beschikbaar voor Dashsupporters. Wij hebben wel 3 plekken gereserveerd voor chauffeurs van onze gasten/tegenstander.
  • Dashsupporters kunnen alleen de sporthal binnenkomen wanneer van tevoren is gereserveerd. Via de website van Dash kun je tot een dag voor de wedstrijd reserveren. Niet gereserveerd? Dan kunnen we u helaas niet toelaten. Aan de deur kan niet gereserveerd worden.
  • Instructiefilm voor reserveren: https://youtu.be/Pz8-217kuyY
  • Juichen is niet toegestaan.
  • Kom als Dashsupporter niet te vroeg. Wanneer je te vroeg bent of de voorgaande wedstrijd loopt uit, kan het zijn dat je even buiten moet wachten.
  • Voor die supporters die twee of meer wedstrijden willen kijken: Je moet per wedstrijd reserveren en na een wedstrijd weer ‘opnieuw’ binnenkomen. Klinkt gek, maar kan niet anders i.v.m. het reserveringsysteem en het maximale aantal supporters per wedstrijd.

Vervoer naar wedstrijden

Teams reizen vaak met enkele auto’s gezamenlijk naar wedstrijden. Hierbij is het advies om de richtlijnen van de overheid te volgen. Bij personen boven de 13 jaar uit een verschillend huishouden in dezelfde auto is het advies een mondkapje te dragen.

Het is wel bijzonder dat we dit document hebben moeten opstellen en dat jullie het moeten lezen. Onze gezondheid gaat voor alles. Daarna moeten we genieten dat we wedstrijden tegen elkaar mogen spelen. Wanneer we onze verantwoordelijkheid nemen en ons houden aan de regels en protocollen, kunnen we een volledig seizoen tegemoetzien.

Heel veel plezier (en succes) bij ons in Vorden!

Volleybalvereniging DASH

Links: