Beste tegenstander of supporter,

Wat leuk dat je dit document gaat lezen, want dat betekent dat jullie tegen ons gaan spelen, of ons gaat supporteren. Voor onze tegenstanders: Fijn dat we weer wedstrijden kunnen spelen. Onder dit document vind je alle links naar alle officiële protocollen. In dit document de belangrijkste regels en uitleg hoe het eraan toegaat bij Dash en sporthal ‘t Jebbink.

Wedstrijddagen

• Kom niet te vroeg voor de wedstrijd naar de sporthal. Wanneer jullie te vroeg zijn of een voorgaande wedstrijd uitloopt, kan het zijn dat je als team buiten moet wachten voordat je de sporthal in mag. De Coronawacht geeft aan wanneer jullie de zaal binnen kunnen.
  • Kijk goed welke ingang je moet hebben als team (staat aangegeven bij de hoofdingang van de hal).
  • Het sportcafé blijft gesloten in de periode 29 september t/m 20 oktober tijdens wedstrijden en trainingen.
  • Zorg ervoor dat het DWF voorafgaande aan de wedstrijd vanuit huis al is ingevuld.
  • Alle staf en wisselspelers van 18 jaar en ouder moeten buiten het speelveld 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Op en naast het veld mogen alleen personen staan die ook op het DWF staan.
  • Uiteraard schudden wij geen handen, maar wij begroeten jullie en de scheidrechter wel.
  • Wij volgen de NEVOBO-protocollen. Het is voor ons en voor jullie niet toegestaan om te schreeuwen, liedjes te zingen, Line-up-high-fives-aan-begin-van-set te doen. Het bescheiden vieren van een punt is wel toegestaan.
  • Er kan in overleg met de tegenstander besloten worden om niet van veld te wisselen gedurende de sets.
  • De spelersbank wordt tijdens het wisselen van het speelveld schoongemaakt. Dit wordt verzorgd door het Dashteam dat de wedstrijd speelt.
  • Na iedere wedstrijd worden de gebruikte materialen (ballen, net, banken, scheidsrechtersstoel, tel bord en tafel) gereinigd. Dit wordt verzorgd door het Dashteam dat de wedstrijd heeft gespeeld.
  • Op iedere wedstrijddag is er een corona-coördinator aanwezig, herkenbaar aan het gele hesje. Luister goed en volg zijn/haar instructies op.

De kleedkamers zijn alleen op zaterdag na afloop van de wedstrijden beschikbaar..

• Er zijn vier douches per kleedkamer. Jullie, onze gasten, mogen eerst kort douchen, daarna het Dashteam.
  • Er staat in de kleedkamer desinfectie. Maak je eigen plek schoon. Wij kunnen niet controleren in de kleedkamer of er achteraf gedesinfecteerd is. Je bent dus zelf verantwoordelijk om vooraf je plek te desinfecteren.
  • Na het douchen dient men de accomodatie zo snel mogelijk te verlaten

Door de week zijn er geen kleedkamers beschikbaar!

• Kom dus al in sportkleding naar de sporthal.
  • Na afloop van training of wedstrijd de.accomodatie zo snel mogelijk verlaten.

Gebruik van mondkapjes.

• Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
  • Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes;
  • Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af;
  • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
  • De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
  • Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op;
  • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op.

Publiek :

Van 29 september ’20 tot en met  20 oktober  is er geen publiek toegestaan.

Vervoer naar wedstrijden

Teams reizen vaak met enkele auto’s gezamenlijk naar wedstrijden. Hierbij is het advies om de richtlijnen van de overheid te volgen. Bij personen boven de 13 jaar uit een verschillend huishouden in dezelfde auto is het advies een mondkapje te dragen.

Het is wel bijzonder dat we dit document hebben moeten opstellen en dat jullie het moeten lezen. Onze gezondheid gaat voor alles. Daarna moeten we genieten dat we wedstrijden tegen elkaar mogen spelen. Wanneer we onze verantwoordelijkheid nemen en ons houden aan de regels en protocollen, kunnen we een volledig seizoen tegemoetzien.

Heel veel plezier (en succes) bij ons in Vorden!

Volleybalvereniging DASH

Links: